Is een AED-onderhoud verplicht? Een defibrillator moet altijd feilloos werken!

aed onderhoud verplicht

Klanten vragen ons regelmatig of een AED veel onderhoud vergt. Dat is een uitstekende vraag, want een defibrillator moet natuurlijk op elk moment feilloos werken. Het juiste antwoord daarop is gelukkig klaar en duidelijke ‘neen’. Maar daarnaast is het ook zo dat een regelmatig AED-onderhoud wel degelijk verplicht is in ons land.

 

Een correct geplaatste AED heeft amper onderhoud nodig, net zoals bij een brandblusapparaat of een verbandkoffer. Het enige noemenswaardige onderhoud bestaat uit het vervangen van de batterij na 3 tot 6 jaar en de elektroden na 2 of 3 jaar. Dat is voor beiden afhankelijk van het model. En zelfs daar hoef je je eigenlijk geen zorgen over te maken.

 

Is een AED-onderhoud verplicht?

“Het klopt dat het Koninklijk Besluit van 2007 de eigenaar van een AED enkele verplichtingen oplegt”, aldus Benny Van Crombrugge van CardioService. “Het gaat over de registratie van het toestel, over een maandelijkse controle van de batterij en elektroden en over de procedure na gebruik. Maar een AED plaatsen moet zo eenvoudig mogelijk worden. Daarom biedt CardioService AED’s aan als een dienst.”

 

Cardioservice maakt het je graag gemakkelijk

Als je bij CardioService een AED-toestel huurt of aankoopt, kan je een onderhoudscontract afsluiten. Lees hier alles over onze all-in onderhoudsservice. Wij zorgen ervoor dat jouw toestel steeds tiptop in orde is.

Naast onderhoud, biedt Cardioservice ook nog tal van andere diensten aan, zoals trainingen en de installatie van jouw AED-toestel, wandkast en toebehoren volgens de regels van de kunst. Er zijn dus ontzettend veel redenen waarom je niet moet twijfelen bij de aankoop van een AED-toestel.

Wens je nog meer informatie? Neem dan contact op met ons. Of weet je niet welk toestel te kiezen? Ontdek in 5 stappen welk toestel jij nodig hebt of download een volledig overzicht van het CardioService-gamma.

Download overzicht AED-toestellen CardioService

 

AED-informatiepakket

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.