Waarom AED’s een verschil maken

waarom AED

Minder dan één op tien personen overleeft een plotse hartstilstand. De eerste minuten zijn het cruciaalst om de bloedsomloop en het zuurstoftransport bij het slachtoffer te herstellen. Per minuut die verstrijkt zonder hulpverlening daalt de overlevingskans met 10%.

Onderzoek wijst uit dat het inzetten van een AED binnen de eerste zes minuten na een hartstilstand de overlevingskans verveelvoudigt. Die kan opklimmen tot wel 70%. Deze afbeelding toont de verschillen in overlevingskans met of zonder AED.

waarom-aeds-verschil-maken

Toch zijn er veel verschillen in de kwaliteit bij AED-toestellen, onderzoek bewijst dit. Weet jij niet welke AED te kiezen? Overloop de stappen en ontdek welke AED jij nodig hebt.

 

Waarom AED gebruiken? AED’s redden mensenlevens

Een plotseling hartfalen buiten het ziekenhuis komt veelvuldig voor. Het gaat in België om zo’n 10.000 incidenten per jaar, 30 per dag. Daarom is het belangrijk te investeren in preventie. De zogenaamde ‘keten van overleven’ start met het verwittigen van de hulpdiensten. De daaropvolgende stappen zijn even belangrijk en bepalen mee de overlevingskans. Zoals de beademing, hartmassage en het toedienen van een schok met een AED. Ken jij alle stappen van reanimatie? Test je kennis.

 

Maar…

De kwaliteit van de hartmassage wordt vooral bepaald door de kennis van de hulpverlening. Om een correcte reanimatie uit te voeren, is een degelijke opleiding onmisbaar. Laat je niet overhalen om een toestel te plaatsen zonder meer. Mensen redden mensen.

 

AED-informatiepakket

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.