Een AED-toestel kopen als er een hospitaal in de buurt is?

aed toestel kopen hospitaal Cardioservice

Bij een plotse hartstilstand telt elke seconde. Zelfs wanneer er een hospitaal in de buurt is, kan het even duren vooraleer de hulpdiensten ter plaatse zijn. Geen AED-toestel kopen omdat er een hospitaal in de buurt is, is dus een slecht excuus.

 

Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, moet u meteen de hulpdiensten verwittigen via het internationale noodnummer 112. De eerste zes (6!) minuten na een plots hartfalen zijn van cruciaal belang. Wie in die tijd geholpen wordt, ziet z’n overlevingskansen stijgen met meer dan 70%. Bij elke minuut die verstrijkt, daalt de kans op overleven drastisch. Start dus meteen met een hartmassage. Ken jij iets van EHBO? Test je kennis!

 

Let op het groene AED-logo!

Wat als je niets van EHBO kent? Met wat geluk is er een AED-toestel in de buurt. Je herkent ze aan het groene logo. Zo’n defibrillator is erg eenvoudig in gebruik: het toestel geeft zelf de nodige aanwijzingen, voert een diagnose uit en dient met jouw hulp de eerste zorgen toe. Wat een AED precies doet met het hart, lees je hier.

 

Een AED-toestel kopen? Ja!

Een defibrillator in de buurt is dus altijd nuttig, zelfs wanneer het hospitaal amper 10 minuten verwijderd is van jouw kantoor of winkel. Voor 39 euro per maand kan jij met de huurservice van CardioService het leven redden van klanten, collega’s en zelfs van toevallige passanten bij een plots hartfalen. Een peulschil voor een mensenleven. Toch? Lees hier waarom je niet moet aarzelen om een AED aan te kopen.

Graag meer informatie? Neem contact op.

 

AED-informatiepakket

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.