Waarom volg je best een AED-opleiding?

CR Plus defibrillator

Elke week krijgen 300 mensen een plotselinge hartstilstand buiten het ziekenhuis. Wat als dit bij één van je medewerkers of klanten gebeurt? Direct reanimeren met een AED-toestel verhoogt de overlevingskans aanzienlijk, van 5% naar 70%. Een automatische externe defibrillator gebruiken is eenvoudig, reanimeren is dat zeker niet. Een opleiding volgen is dus sterk aan te raden!  

 

Een goede AED-opleiding kan levens redden

De kwaliteit van de hartmassage wordt vooral bepaald door de kennis van de hulpverlener. Een AED moet in noodgevallen natuurlijk gebruikt worden en om een correcte reanimatie – zonder aarzelen – uit te voeren, is een degelijke opleiding onmisbaar.

Laat daarom een aantal medewerkers en personeelsleden een opleiding volgen. Een AED gebruiken is heel eenvoudig, maar moet altijd gecombineerd worden met hartmassage en beademen. Laat je dus niet overhalen om een toestel te plaatsen zonder meer.

 

Onze trainingen die je vertrouwen geven

  • GRATIS AED-STARTOPLEIDING: Huur je een pakket dan krijg je een gratis startopleiding. Hierin leer je alles over reanimatie en hoe de door jou gekozen AED werkt. Na deze training kan je met vertrouwen je defibrillator gebruiken wanneer elke seconde telt. Boek deze opleiding
  • OPEN EHBO-TRAINING: Een ervaren trainer leert je alles over jouw AED en wat een goede reanimatie inhoudt. Iedereen kan zich inschrijven voor deze vier uur durende, gecertifieerde EHBO-training. Deze opleiding gaat door bij CardioService. Boek deze opleiding
  • EHBO/AED-TRAINING OP MAAT: Deze training is op maat van jouw bedrijf. We komen op de door jou gekozen locatie om alles uit te leggen over jullie AED en de basisprincipes van reanimeren. Voor groepen tot 12 personen, inclusief certificaat. Boek deze opleiding

Deze opleidingen hebben een focus op jouw AED. Daarnaast kan je bij CardioService ook terecht voor andere opleidingen zoals bedrijfseerstehulpverlening, levensreddend handelen bij kinderen en EHBO voor doven & slechthorenden. Contacteer ons voor meer informatie.

PS: Voor heel wat van onze trainingen kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille, vraag zeker naar de mogelijkheden.

 

Ben je verplicht een opleiding te volgen?

Nee, je bent niet verplicht om een AED opleiding te volgen maar hiermee geef je niet alleen een positief signaal, je motiveert ook je medewerkers en maakt hen bewust/geeft hen kennis over eerstehulpverlening. Ook raden internationale organisaties zoals de American Heart Association (AHA) en de Europese Reanimatie Raad (ERC) aan een korte training te volgen.

Doe de test

 

Vragen of wens je graag meer informatie? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

 

AED-informatiepakket

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.