Politiezone Brussel-Noord redt levens met hulp van AED defibrillator

aed defibrillator

Sinds 2010 beschikt de politiezone Brussel-Noord over zo’n 22 AED-toestellen. Negen patrouilles zijn 24u op 24 op stap met deze AED’s. Afgelopen jaren werden de toestellen al minstens 12 keer gebruikt.

 

Jaren geleden werd de politie van de zone Brussel-Noord (de gemeenten Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Noode) uitgerust met AED’s (geAutomatiseerde Externe Defibrillatoren). De vzw ‘de vrienden van SAMU’ schonk op het initiatief van professor Pierre Mols, van UMC Sint-Pieter, 22 AED-toestellen aan de politiezone.

De defibrillators werden verspreid over de verschillende commissariaten en politiewagens. Vandaag zijn negen patrouilles 24u op 24 op stap met deze toestellen. Borden binnen en buiten de politiecommissariaten tonen het personeel, bezoekers en omwonenden waar ze de AED’s kunnen terugvinden. 435 mensen volgden een opleiding EHBO en leerden werken met de defibrillators. De AED’s werden de afgelopen jaren al min. 12 keer ingezet op het terrein.

CardioService levert de elektroden en batterijen voor de 22 defibrillatoren van de politiezone Brussel-Noord. “We zijn blij over het enthousiasme van de politiezone voor zijn rol als hulpverlener”, zegt managing director Benny Van Crombrugge.

 

AED’s redden mensenlevens

In België worden elk jaar 10.000 mensen het slachtoffer van een plots hartfalen buiten het ziekenhuis. Zo’n 30 per dag. Per minuut die verstrijkt zonder hulpverlening daalt de overlevingskans met 10%. Snel reanimeren is dus noodzakelijk. Wanneer het slachtoffer een elektrische schok van een AED ontvangt binnen de vijf minuten, stijgen de overlevingskansen met maar liefst 70%. Ken jij alle stappen van reanimatie? Test je kennis!

 

AED-informatiepakket

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.