Product Review: Philips HeartStart HS1

Philips HS1

Philips HeartStart HS1: een gebruiksvriendelijke AED voor op kantoor of thuis

De HeartStart HS1 AED van Philips is een semi-automatische defibrillator die ontworpen is voor gewone mensen in een ongewone situatie. Het is een uiterst gebruiksvriendelijk ééntalig toestel dat weinig onderhoud vergt en uitermate geschikt is voor kantoor- of thuisomgevingen.

Philips HS1 gebruik

Gebruikers worden doorheen de hele reanimatie begeleid door middel van gesproken instructies en duidelijke pictogrammen.
Omdat je een AED gelukkig niet vaak gebruikt, is het erg belangrijk om er zeker van te zijn dat het toestel goed zal werken als het er echt op aankomt. De Philips HS1 voert dagelijks een uitgebreide zelftest uit. Daardoor is een goede werking altijd verzekerd.

Unboxing

De HS1 is zo goed als klaar voor gebruik bij levering.

Philips HeartStart delivery

Je ontvangt volgende zaken bij de aankoop van dit AED-toestel:

Bij de installatie dient enkel de groene plastic beschermfolie van tussen de batterij en het toestel verwijderd te worden. Het toestel zal dan automatisch een zelftest uitvoeren waarbij je gevraagd zal worden op de verschillende knoppen te drukken. Vervolgens zegt het toestel het woord ‘testen’ en na een paar seconden (tot een minuut) zegt het toestel ‘klaar voor gebruik’. Vanaf nu kan de AED ingezet worden bij een noodgeval.

Opgepast: het is niet nodig het toestel af en toe aan te zetten om de werking te controleren. Dat is zelfs nadelig voor de levensduur van de batterij. Deze Philips AED test zichzelf dagelijks in stilte.

Werking

Bij een inzet

Bel steeds eerst de hulpdiensten via het noodnummer 112.

Tijdens het gebruik van de Philips AED moet enkel op de groene aan-/uit knop gedrukt worden. Het toestel zal onmiddellijk beginnen met instructies geven. Je kan ook onmiddellijk aan het groene handvat trekken om de elektroden te openen, ook op die manier zal de defibrillator starten met de instructies.

 1. Trek aan het handvat op de SMART elektroden cassettePhilips AED pads
 2. Volg de instructies en plaats de elektroden op de ontblote huid van het slachtoffer. Op elke elektrode staat duidelijk aangegeven waar ze geplakt moet worden.Defibrillator pads kleven positie elektroden AED
 3. Van zodra de elektroden juist bevestigd zijn zal de HS1 vragen het slachtoffer niet meer aan te raken. Op dat moment zal ook een oranje driehoekje knipperen. Het toestel voert nu de automatische analyse van het hartritme uit. Deze analyse duurt maximaal 8 seconden.
 4. Druk op de knipperende schokknop als het toestel daarom vraagt. Als een schok niet noodzakelijk is krijg je de instructie ‘schok niet vereist, het is veilig de patiënt aan te raken. Start met de reanimatie’. HS1 schokknop
 5. Reanimatiebegeleiding: Je zal de blauwe info-knop nu zien knipperen op het AED-toestel. Door die knop in te drukken zal het toestel uitleg geven bij de reanimatie.Je krijgt instructies over de plaatsing van de handen, de juiste diepte van de borstcompressie.Een metronoom geeft het juiste ritme aan.
  Het toestel zal conform de ERC-richtlijnen vragen om na 30 compressies twee beademingen toe te dienen.

  Reanimeren in coronatijd hoe begin je daaraan? 

 6. Na twee minuten reanimeren volgt telkens een nieuwe analyse van het hartritme gevolgd door een eventuele schok. Blijf de instructies volgen tot de hulpdiensten kunnen overnemen.

Zelftesten

De Philips HS1 AED voert dagelijks zeer uitgebreide zelftesten uit. Het toestel zal u waarschuwen door middel van een pieptoon en rood lampje (ipv groen) als het niet gebruiksklaar is.

Dagelijks worden de interne circuits, het schokafgiftesysteem, de elektroden en de batterij getest. Bij het plaatsen van nieuwe pads zal ook de kwaliteit ervan nagegaan worden. Als je een nieuwe batterij plaatst volgt een volledige test.

Onderhoud

Elke vier jaar dient de batterij vervangen te worden. De elektroden worden elke twee jaar vervangen. Verder hoeft u geen onderhoud te voorzien. Het toestel test zichzelf dagelijks en knippert groen (zichtbaar door de draagtas) als alles ok is.

Technologie

Zowel de Philips HS1 als zijn grote broer, de FRx, maken gebruik van de Philips Smart technologie. Deze bepaalt automatisch of het hartritme van het slachtoffer gebaat is bij een schok.

SMART Analyse Algoritme bestaat uit drie delen:

 • Continu analyse van de patiënt impedantie. Als deze buiten de parameters vallen zal de AED vragen na te gaan of de elektroden goed gekleefd zijn.
 • Artefact detectie. Bij het meten van een ECG kan een elektrisch signaal (zoals dat van een pacemaker) storingen veroorzaken. De Smart technologie filtert deze automatisch uit de analyse om een correcte beoordeling te maken.

De Smart technologie is ontwikkeld en getest om zeer precies ventriculaire fibrillaties, ventriculaire flutter en polymorphische ventriculaire tachicardieën te herkennen ente behandelen. In amper 4,5 seconden zal een Philips defibrillator het ritme, de vorm, de stabiliteit en de amplitude van het hartritme controleren en beslissen of een schok noodzakelijk is.Philips HS1 pacemakerdetectie

Accessoires

Zowel de Philips HeartStart HS1 als de FRx beschikken over dezelfde HeartStart batterij met een levensduur van 4 jaar in standby.philips AED batterij

De HS1 wordt standaard geleverd met volwassenenpads, maar ook pediatrische elektroden zijn beschikbaar. De rode, kleine draagtas is eveneens inbegrepen bij de standaard levering. Een grotere variant, waar reserve-elektroden en een extra batterij in passen, is ook beschikbaar.
Als je een realistische EHBO-training wil dan kan dat met trainingselektroden in het echte toestel maar er bestaat ook een apart trainingstoestel.

Philips HS1 trainer

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.