Hoe onderhoud ik mijn AED?

aed onderhoud

Wanneer je een AED-toestel plaatst, is het ook levensnoodzakelijk dat deze altijd werkt wanneer je het nodig hebt. Daarom is het niet alleen belangrijk om een toestel van goede kwaliteit te kiezen, ook een onderhoudscontract is meer dan de moeite waard.

Met de aankoop van een Automatische Externe Defibrillator investeert u in een apparaat dat wellicht ooit het leven van een collega, klant, bezoeker of misschien wel uzelf kan gaan redden. Het is daarom letterlijk van levensbelang dat u erop kunt vertrouwen dat de defibrillator altijd klaar staat. Onze toestellen zijn onderhoudsarm en doen de nodige zelftesten, toch moeten periodiek de batterij en elektroden vervangen worden.

Het belang van goed AED onderhoud

Het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw AED is niet verplicht, maar wel aan te raden. De verantwoordelijkheid bij een aankoop zonder onderhoudscontract ligt dus bij u. Het belang van goed onderhoud van een defibrillator is groot. In de praktijk blijkt dat men deze taken in veel gevallen onzorgvuldig of niet uitvoert en dat daardoor de AED niet gebruiksklaar is. Dat is zonde van de investering, maar het kan ook voor potentieel levensgevaarlijke situaties zorgen.

Wanneer CardioService voor u het onderhoud verzorgt, kan u erop rekenen dat de AED altijd inzetbaar is. En is er onverhoopt een keer een storing of update noodzakelijk dan staan wij ook voor u klaar!

Er zijn meerdere onderhoudsservices mogelijk bij CardioService:

  • Je kiest ervoor om zelf in te staan voor het onderhoud van je AED-toestel:
    Je wordt gratis opgenomen in ons intern informatiesysteem, waarmee we alle verschillende sites kunnen volgen. Hierdoor krijg je een automatische verwittiging als de elektroden of batterijen aan vervanging toe zijn.
  • Je kiest voor onze all-in onderhoudsformule voor je binnen- of buiteninstallatie gedurende een periode van 5 of 7 jaar waarbij je 24u en 7/7 kan rekenen op onze onderhoudsdienst. Wat houdt deze formule in?
    Alle wisselstukken zoals de elektroden en batterijen worden vervangen bij de vervaldatum, na een defect of na gebruik. Daarnaast maken wij jouw toestel opnieuw gebruiksklaar na gebruik en zorgen wij voor de uitlezing van gegevens na gebruik. Wij staan in voor de registratie en updates van je AED-toestel én bij een eventueel defect van het toestel krijg je een vervangtoestel gedurende de reparatieperiode.
  • Je kiest voor onze all-in onderhoudsformule mét jaarlijkse check en training.

Let op! Als je kiest voor huurpakket, is de all-in onderhoudsservice altijd inbegrepen.

Interesse in onze all-in onderhoudsformule? Vragen? Contacteer ons.

 

AED-informatiepakket

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.