Hoe bescherm ik mijn AED?

aed wandkasten

Het snel en gemakkelijk vinden van een AED-toestel is cruciaal, ook moet de wandkast eenvoudig te openen zijn. Met onze wandkasten van Rotaid en Aivia ben je zeker van een herkenbare en robuuste bescherming voor je AED.

 

Rotaid

De karakteristieke ronde vorm en groene kleur zorgen ervoor dat je AED snel en eenvoudig vindbaar zijn. Dankzij het grote kijkvenster moet je de kast niet openen om te weten of het toestel gebruiksklaar is of niet. De ronde kap is 5mm dik en bestaat uit 100% krasbestendig polycarbonaat. Bovendien is deze voorzien van UV-filters waardoor de AED beschermd is tegen direct en indirect zonlicht.

Binnen het aanbod van Rotaid vind je steeds een kast die voldoet aan je eisen: van een eenvoudige kast om je defibrillator binnen te plaatsen tot een stof- en waterdichte kast met een op maat gemaakt verwarmingselement om het AED-toestel te beschermen tegen buitentemperaturen tot -25°. Optioneel kan je een alarm toevoegen aan deze kasten.

Interesse in Rotaid? Ontdek het aanbod in onze webshop.

 

Aivia

Alle Aivia wandkasten zijn gemaakt van polycarbonaat, een sterke kunststof waardoor de kast niet gemakkelijk kapot gaat. Ideaal voor in openbare ruimtes. De kasten hebben de officiële kleurencode van de hulpverlening, groen ABS. Dit verhoogt de herkenbaarheid. Daarnaast beschikken ze ook over een doorzichtige kap die ervoor zorgt dat je gemakkelijk de status van de AED kan zien. Bovendien zijn ze kleur- en weerbestendig, en roesten niet.

Er zijn heel wat verschillende functies en opties mogelijk binnen het aanbod van Aivia. De belangrijkste zijn: verwarming, een alarm, een ventilator, telefoonverbinding, fotocontrole en RFID pas toegang.

Interesse in Aivia? Ontdek het aanbod in onze webshop.

Let op! Als je AED hangt in een openbare ruimte, is het wettelijk verplicht deze op te bergen in een wandkast.

 

AED-informatiepakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.