Hoe groot is jouw kans op het overleven van plots hartfalen? [Infographic]

plots hartfalen

In Europa zijn er jaarlijks gemiddeld 350.000 mensen het slachtoffer van plots hartfalen, in ons land zijn dat er ongeveer 10.000. Dankzij het gebruik van een AED-toestel stijgen de overlevingskansen met meer dan 70%. Toch overleeft minder dan 1 op 10 een plots hartfalen. Hoe kan dat?

 

Het is een hele geruststelling dat je overlevingskansen door het gebruik van een AED-toestel veel groter zijn. Toch mogen we dit niet vergeten: ons land telt ongeveer 10.000 AED’s. Dat is één per 1.100 inwoners. Een kleine vergelijking: in Nederland staan er ongeveer 100.000.

 

‘Waar vind ik een AED in de buurt?’

Daarnaast hangen je overlevingskansen ook af van heel wat andere factoren: is er wel een AED-toestel in de buurt? De eerste zes (6!) minuten na een plots hartfalen zijn van cruciaal belang. Wie in die tijd geholpen wordt, ziet z’n overlevingskansen stijgen met meer dan 70%. Bij elke minuut die verstrijkt, daalt de kans op overleven drastisch. Meteen starten met hartmassage, is dus belangrijk. Ken jij iets van EHBO? Test je kennis.

 

Enkele cijfers op een rijtje over plots hartfalen

Toch worden er steeds meer AED-toestellen geplaatst in openbare ruimtes, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, enzovoort. Ben jij op zoek naar een AED-toestel? CardioService heeft voor elke omgeving de geschikte AED.

Enkele cijfers die jouw kans op het overleven van plots hartfalen beïnvloeden:

 

beInvloedt de kans op hartfalen

 

 

AED-informatiepakket

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.