Defibrillator kopen? Sax Sanitair plaatst defibrillatoren in alle vestigingen

defibrillator sax sanitair cardioservice

Sax Sanitair, een groothandel in badkamers, sanitair en wellnessproducten, plaatst AED’s in 15 vestigingen. In noodgevallen en tijdens de openingsuren zijn deze AED-toestellen beschikbaar voor zowel medewerkers, klanten als buurtbewoners.

 

Voor zijn centraal magazijn in Wielsbeke en 14 afhaalmagazijnen, waarvan 10 met toonzaal, bestelde Sax Sanitair AED’s bij CardioService. Daardoor zijn nu alle vestigingen (Aalst, Melle, Bissegem, Eeklo, Brugge, Gentbrugge, Gent-Zeehaven, Ieper, Izegem, Kortrijk, Lokeren, Oostende, Oudenaarde en Wielsbeke) uitgerust met minstens één AED. Die hangt telkens op een centrale plaats en is in noodgevallen en tijdens de openingsuren beschikbaar voor zowel medewerkers, klanten als buurtbewoners.

 

Een bewuste keuze: waarom Sax Sanitair koos voor CardioService

Veiligheid en gezondheid maken onlosmakelijk deel uit van de bedrijfscultuur van Sax Sanitair. “Het was voor ons een logische volgende stap om ervoor te zorgen dat alle vestigingen over een AED beschikken wegens de overlevingskansen die zo’n toestel biedt”, zegt preventieadviseur Bart Herreman. “Momenteel heeft een derde van onze medewerkers een drie uur durende opleiding ‘reanimatie en defibrillatie’ gevolgd. We hebben met het Rode Kruis Vlaanderen overlegd en op hun advies bij CardioService de toestellen gevonden die aan onze wensen en vereisten voldoen.”

“We zijn erg blij dat Sax Sanitair koos voor onze huurformule. Steeds vaker kijken onze klanten naar deze levensreddende toestellen zoals naar een brandblusapparaat: geen rompslomp, maar steeds gebruiksklaar in geval van nood”, zegt Didier Borremans van CardioService.

 

Hoe werkt een AED?

Kort samengevat: Bij hartfalen zal de AED eerst een automatische analyse uitvoeren en autonoom beslissen of een schok noodzakelijk is. Verder geeft het toestel gesproken instructies die de hulpverlener tijdens het hele reanimatieproces begeleiden tot professionele diensten kunnen overnemen. Daardoor kunnen ook mensen die geen kennis hebben van geneeskunde een mensenleven redden. Lees hier de volledige uitleg wat een AED doet met je hart.

Elk jaar krijgen zo’n 15.000 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Nog geen 10% overleeft dit. Het gebruik van een AED vergroot de overlevingskansen van het slachtoffer met 70%.

Wil jij een defibrillator kopen? Neem contact met ons op. We adviseren je graag of ontdek in 5 stappen welke AED jouw omgeving nodig heeft.

 

AED-informatiepakket

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.