Waar plaats je best een AED?

AED plaatsen

Goed je AED plaatsen is van cruciaal belang. Het toestel hoort altijd makkelijk en snel bereikbaar te zijn. Kies dus voor een logische plaats. De eerste maanden zal deze plaats nog vers in je geheugen liggen maar als je hem binnen twee jaar nodig hebt, is het niet de bedoeling eerst een zoektocht te houden. Plaats je best je Automatische Externe Defibrillator in het EHBO-lokaal, aan de receptie of ergens anders?

Het EHBO-lokaal lijkt aan te raden maar deze plek is niet altijd toegankelijk of ligt vaak niet altijd even centraal. Daarom kan je beter uitkijken naar een andere locatie. Vaak kiest men voor de receptie of in de buurt van de eetzaal. Daar komt iedereen dagelijks voorbij en is je defibrillator dus gemakkelijk te vinden. Ben je op zoek naar een defibrillator voor een sportcomplex waar je ook na de openingsuren buiten kan sporten? Dan is het aan te raden jouw AED buiten te plaatsen in een verwarmde wandkast zodat hij altijd beschikbaar is.

Let op! Als je AED-toestel publiek beschikbaar is, is het wettelijk verplicht deze op te bergen in een wandkast. Deze wandkasten bestaan in heel veel verschillende varianten. Kies nooit voor een wandkast met een sleutel of pincode. Je wil niet eerst nog op zoek naar de sleutel van de kast. Elke seconde telt bij een plots hartfalen. Wij raden het gebruik van afgesloten wandkasten dan ook sterk af. Daarnaast is de kans klein dat je toestel gestolen wordt en kan je je AED gemakkelijk verzekeren tegen diefstal.

 

Een AED plaatsen met hulp van deze wandkasten en signalisatieborden

Bij CardioService vind je voor elke locatie een geschikte én toegankelijke kast, we beschikken over een uitgebreid aanbod wandkasten.

Denk daarnaast ook na over de juiste signalisatie. Enkele pijlen met het gekende logo of een driehoek boven de wandkast kunnen een wereld van verschil maken. Ook een sticker op de deur die aangeeft dat er een AED beschikbaar is, doet wonderen. Deze krijg je gratis bij de levering van jouw toestel. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod signalisatieborden en –tekens waarmee je de locatie van een defibrillator in een mum van tijd vindt.

De plaats van je AED hangt af van veel verschillende factoren. Wil je graag hulp bij het kiezen van de juiste plaats? Contacteer ons! Wij komen vrijblijvend langs.

 

AED-informatiepakket

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.