NIEUW bij CardioService: Training ‘levensreddend handelen bij kinderen’

levensreddend handelen bij kinderen

Vanaf heden is CardioService erkend bij Kind & Gezin en kan je er het attest van ‘levensreddend handelen bij kinderen’ behalen. Dit attest is verplicht voor verantwoordelijken van kinderdagverblijven en kinderbegeleiders.

 

De kennis van de personen die in de kinderopvang werken, leveren een belangrijke bijdrage in de kwaliteit die de opvang aan zowel de ouders, als de kinderen kan bieden. Maar het is ook belangrijk dat ze levensreddend kunnen handelen bij ‘ongewone’ situaties, en dat ze hier degelijk worden voor opgeleid. Het reanimeren van kinderen en baby’s vergt een speciale training. Er zijn immers belangrijke verschillen tussen de reanimatie van een volwassene en een kind.

Daarom zijn verantwoordelijken van kinderdagverblijven en kinderbegeleiders verplicht een attest van ‘levensreddend handelen bij kinderen’ te behalen. Dit document wordt om de drie jaar hernieuwd, tenzij de organisator of Kind en Gezin verzoekt om sneller een nieuw attest te behalen.

Ben jij verantwoordelijke in een kinderdagverblijf en heb jij of je collega’s nog geen attest? Boek dan snel deze opleiding!

Affiche basisreanimatie kinderen

 

AED-informatiepakket

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.