Reanimeren kan je leren, ook aan kleuters!

Reanimeren kan je leren, en dat mag je vrij letterlijk nemen. Anno 2019 zijn er verschillende middelen die ons toestaan om sneller het ritme om hartmassage toe te dienen aan te leren, of het reanimatieproces makkelijk te visualiseren. Neem nu bijvoorbeeld het deuntje BabyShark. Heel wat ouders moeten het tot vervelens toe aanhoren en kunnen het intussen van begin tot eind (en omgekeerd) meezingen, maar zelfs dat riedeltje kan levens redden. Hoe? Bij een reanimatie moet je 100 tot 120 borstcompressies per minuut geven, wat in muziektermen overeenkomt met een ‘Beats Per Minute’ van 100-120. Met 113 BPM valt BabyShark perfect binnen dit interval.

In Amerika hebben ze er intussen een grote reanimatie-ster bij. Saige, 3 jaar oud maar dankzij BabyShark een kei in reanimeren. Het mooiste voorbeeld dat leeftijd geen doorslaggevende factor moet zijn in het aanleren van reanimatietechnieken.

Natuurlijk moeten we niet verwachten dat kleuters een reanimatie starten, maar jong geleerd is oud gedaan. Let’s be honest: als een 3-jarige het kan, waar wacht jij dan nog op?

Boek vandaag nog jouw training!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.