Product review: Lifepak CR2

Lifepak CR2 AED

De Lifepak CR2 is de meest moderne AED op de markt en bestaat in 3 uitvoeringen: USB, Wifi en Wifi + 3G. Bovendien is deze defibrillator zowel in semi- als volautomatische uitvoering beschikbaar en je kan ook nog opteren voor een één- of tweetalige variant.
Gebruikers worden doorheen de hele reanimatie begeleid door middel van gesproken instructies, en krijgen ook hulp via CPRCoaching die afgestemd is op de prestaties van de hulpverlener. Deze CPR Coaching zal instructies geven doorheen de hele reanimatie over snelheid en diepte van de borstcompressies. Het toestel gaat na of de hulpverlener de juiste zorgen toedient en zal bijsturen wanneer nodig.

CR2 AED

Via de wifi- of 3G-verbinding kan je de CR2 vanop afstand in de gaten houden. Zo ben je steeds zeker van een goed werkende AED. Hij is uitermate geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven, en zeker ook voor steden en gemeenten die heel wat defibrillatoren moeten beheren.

 

CR2 uitvoeringen

 

Unboxing

De Lifepak CR2 krijg je steeds compleet geleverd en is bij levering zo goed als volledig klaar voor gebruik.

Het pakket bevat:

Om je toestel klaar te maken voor gebruik hoef je enkel de batterij achteraan in het toestel te plaatsen. De CR2 zal onmiddellijk met een zelftest beginnen. Na 3 hoorbare tonen is het toestel klaar voor gebruik en knippert de statusindicator elke 6 seconden groen. Als je het toestel via wifi of mobiele verbinding vanop afstand wil monitoren kan dat met enkele eenvoudige stappen ingesteld worden.

Lifepak CR2 batterij

Opgepast: het is niet nodig het toestel af en toe aan te zetten om de werking te controleren. Dat is nadelig voor de levensduur van de batterij. De Lifepak AED test zichzelf dagelijks in stilte.

Werking

Bij een inzet

Bel steeds de hulpdiensten via het noodnummer 112 en laat iemand alvast starten met de reanimatie.

EHBO-opleiding nodig? Bekijk hier ons aanbod.

CR2 in wandkast

 1. Open het deksel van de AED, het toestel zal onmiddellijk starten met instructies. Bij een tweetalig model kan je nu kiezen om over te schakelen naar de tweede taal. Gaat het om een kind van maximaal 25kg? Druk dan op de duidelijke baby/kindknop.deksel openen CR2
 2. Volg de instructies en plaats de elektroden op de ontblote huid van de patiënt. Op elke elektrode staat duidelijk aangegeven waar ze geplakt moet worden.Lifepak elektroden positie
 3. Eens goed geplakt zal de CR2 vragen de patiënt niet aan te raken. Het toestel voert nu de automatische analyse van het hartritme uit. Deze duurt maximaal 7 seconden.
  Er zijn nu twee mogelijke uitkomsten: een schok is nodig of niet.
 4. Druk op de knipperende schokknop als het toestel je daarom vraagt bij de semi-automatische uitvoering.
  Bij de volautomaat zal het toestel vragen om de patiënt niet aan te raken en waarschuwen dat de schok zal worden toegediend. Als een schok niet noodzakelijk is, of na het toedienen ervan, krijg je de instructie ‘Het is veilig de patiënt aan te raken. Start met de reanimatie’.schok toedienen AED
 5. Reanimatiebegeleiding: Je krijgt instructies over de plaatsing van de handen, de juiste diepte van de borstcompressie en een metronoom die het juiste ritme zal aangeven. De CR2 zal, conform de ERC-richtlijnen, vragen om na 30 compressies twee beademingen toe te dienen. Voor zowel de wifi- als 3G-variant krijg je ook CPR-Coaching. Het toestel zal live meten of je daadwerkelijk gestart bent met de reanimatie. Als dat niet het geval is, of als de kwaliteit onvoldoende is, zal de defibrillator aansporen te starten en tips geven om de kwaliteit te verhogen.
 6. Na twee minuten reanimeren volgt telkens een nieuwe analyse van het hartritme gevolgd door een eventuele schok. Vanaf de tweede analyse zal het niet meer nodig zijn om te stoppen met reanimeren. De CR2 is de enige AED op de markt die toelaat om te blijven reanimeren tijdens de analyse van het hartritme. Blijf de instructies volgen tot de hulpdiensten kunnen overnemen.Lifepak CR2 open

 

Zelftesten

De Lifepak CR2 voert dagelijks zeer uitgebreide zelftesten uit. Het toestel zal je waarschuwen door middel van een pieptoon en rood lampje (ipv knipperend groen) als het niet gebruiksklaar is. Voor de wifi- en 3G-uitvoeringen zal je mails ontvangen via het ‘Lifenet’ systeem van Stryker. Deze geven aan wat het probleem is. Dagelijks worden de interne circuits, het schokafgiftesysteem, de elektroden en de batterij getest.

Onderhoud

Elke vier jaar moeten de batterij en elektroden vervangen te worden. Verder moet je geen onderhoud voorzien. Het toestel test zichzelf dagelijks en knippert groen (zichtbaar door de draagtas) als alles ok is. Via Lifenet kan je ook op elk moment vanop afstand nagaan of het toestel correct zal werken.

Technologie

De Lifepak CR2 Automatische Externe Defibrillator kan zowel volwassenen als kinderen optimaal behandelen, met oplopende schokniveaus tot 360J. De Quikstep-defibrillatie-elektroden zijn ontworpen zodat een hulpverlener ze snel en makkelijk kan openen.

Verder beschikt de Lifepak CR2 over:

 • cprCoach-feedbacktechnologie: de defibrillator geeft begeleiding op de juiste momenten. De AED neemt waar of borstkascompressies worden uitgevoerd en past de stemmeldingen indien nodig aan. Dit om de best mogelijke behandeling te geven. Ook een metronoom laat de juiste frequentie voor de compressies horen.
 • ClearVoice-technologie: via een verstelbare volumeregeling wordt het volume van de audio-instructies automatisch aangepast aan het geluidsniveau van de omgeving. Storingen worden geminimaliseerd en de verstaanbaarheid verbeterd in chaotische en stressvolle situaties.
 • cprINSIGHT-analysetechnologie: dankzij deze unieke technologie kan de CR2 het hartritme van de patiënt analyseren terwijl borstcompressies worden uitgevoerd.CR2 elektroden
 

Accessoires

Elektroden: Pads die bruikbaar zijn voor zowel volwassenen als kinderen met een levensduur van 4 jaar in standby. lifepak CR2 pads
Batterij: Deze heeft net zoals de pads een levensduur van 4 jaar in standby.

lifepak CR2 batterij

Draagtas: Compacte draagtas voor je AED met plaats voor een interventiekit.Lifepak CR2 draagtas

CR2-Trainer: Bevat talloze scenario’s voor cursisten die eenvoudig aan te passen zijn via het setup-scherm. Het trainingstoestel ziet er exact hetzelfde uit als de echte CR2 en weegt ook evenveel. Bovendien is een afstandsbediening niet nodig, de trainer detecteert automatisch of de pads goed geplakt zijn op de oefenpop.Lifepak CR2 trainer

Je kan de CR2 en alle accessoires makkelijk vinden in onze shop. Klik hier.

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.