Hartveilig sporten bij Tennis Vlaanderen

hart sport

Een gezonde geest in een gezond lichaam: dat snappen ze bij Tennis Vlaanderen. Om voor iedereen een veilige sportomgeving te creëren, maakten ze er bij de tennisfederatie bovendien hun missie van om zoveel mogelijk clubs ‘hartveilig’ te maken. Daarvoor doet Tennis Vlaanderen een beroep op CardioService, dat al meer dan 40 AED-toestellen installeerde in verschillende tennisclubs. 2 van de toestellen werden al ingezet bij plots hartfalen, mét een goede afloop.

 

De ambitie is om uiteindelijk alle 456 tennisclubs aangesloten bij Tennis Vlaanderen uit te rusten met een AED. De tennisfederatie wil haar 150 000 leden met een nog geruster hart kunnen laten sporten.

Tennis Vlaanderen werkt al enkele jaren exclusief samen met CardioService voor de levering en plaatsing van AED’s. Om zo veel mogelijk clubs te overtuigen, krijgen de leden speciale voorwaarden voor zowel het AED-pakket, een opleiding als de onderhoudsservice. Die garandeert dat de batterij, elektroden en de werking regelmatig getest en indien nodig vervangen worden, zodat het AED-toestel steeds gebruiksklaar is in geval van nood.

Bekijk hier de details van onze onderhoudsservice en twijfel niet om ons te contacteren om ook jouw vereniging hartveilig te maken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.