Wat is de locatie van de dichtstbijzijnde AED?

aed locatie

Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, moet je meteen de hulpdiensten verwittigen via het Europese noodnummer 112. Maar zelfs wanneer er een hospitaal in de buurt is, kan het even duren voor ze ter plaatse zijn. Daarom is het belangrijk om te reanimeren, liefst met een AED. Maar waar vind je het dichtstbijzijnde AED-toestel, maw waar vind ik een AED locatie?

 

Het ERC raadt hulpdiensten aan om in de toekomst op de hoogte te zijn van de locaties van de verschillende AED’s. Zo kunnen ze omstaanders zo snel mogelijk in de juiste richting sturen.

In Nederland is het belang van de rol van omstaanders bij een reanimatie (al dan niet met een AED) al veel verder doorgedrongen dan in België. Denk maar aan de app HartslagNu. Tijdens een noodgeval alarmeert de app zijn geregistreerde gebruikers die zich op minder dan zes minuten van het noodgeval bevinden. De app meldt ook de locatie van de dichtstbijzijnde AED.

In België zijn er verschillende initiatieven die de locatie van AED’s beschikbaar maken, zoals de ReaApp. Maar onze hulpdiensten kunnen je vandaag nog niet vertellen waar je een AED kan vinden. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel als je weet dat de eerste zes (6!) minuten na een plots hartfalen van cruciaal belang zijn.

 

AED’s maken wel degelijk een groot verschil. Waarom nog wachten om samen mensenlevens te redden? Ontdek in 5 stappen welke AED jouw omgeving nodig heeft of neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ontdek jouw AED in 5 stappen

 

AED-informatiepakket

4 reacties op “Wat is de locatie van de dichtstbijzijnde AED?

  • Benny Van Crombrugge zegt:

   Beste mevrouw Verhaert,
   in de Stad Antwerpen heeft CardioService momenteel zo’n 150 AED’s in beheer. Indien u verdere vragen heeft aarzel zeker niet ons te contacteren, wij kunnen u zeker bijstaan om het juiste AED-toestel te plaatsen. Dat kan op het nummer 02 451 00 10.

   Mvg,

   CardioService

  • Benny Van Crombrugge zegt:

   Beste Jan,
   De gemeente Knokke-Heist heeft bij sporthal ‘de stormmeeuw’, ‘Laguna’, ‘De Taeye’, ‘Olivier’ en bij het politiekantoor AED-toestellen beschikbaar. Er zijn ook AED’s te vinden bij een aantal tandartsen (in hun kabinet) en bij Waikikibeach.
   Mvg, CardioService

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.