10 jaar Cardioservice – partners in de kijker

CardioService bestaat dit jaar 10 jaar en dat willen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. We zijn dankbaar voor iedereen die dit succesverhaal tot hiertoe mee heeft helpen schrijven. En dat zijn niet in het minst de leveranciers met wie we al jarenlang samenwerken voor de verdeling van hun producten in België.  

Nog tot eind maart zetten we de samenwerking met Philips in de spotlights. CardioService en Philips werken al acht jaar samen, voor de exclusieve distributie van hun toestellen in België, maar ook voor het verhogen van de bewustwording rond het belang van AED’s als mogelijke levensredders.

Philips ontwikkelt al AED’s sinds 1996. Hun eerste toestel, de Forerunner was de eerste AED die echt geschikt was voor het grote publiek. Het was ook de eerste fabrikant die het gebruik van een AED bij jonge kinderen mogelijk maakte.  

Het AED-gamma van Philips bestaat uit de volgende modellen: 

  • Philips HS1: Door zijn gebruiksgemak en de duidelijke instructies om leken doorheen de reanimatie te begeleiden is dit het ideale toestel voor kantooromgevingen. Dat vertaalt zich in de cijfers: met wereldwijd meer dan 2 miljoen units in omloop is dit verreweg de meest verdeelde AED ter wereld. In de VS, waar een andere regelgeving geldt dan hier, is de HS1 het enige toestel dat zonder voorschrift ‘over the counter’  verkocht mag worden, precies omwille van zijn gebruiksgemak.  
  • Philips FRx: deze robuuste grote broer van de HS1 is stof-en spatwaterdicht, en is voorzien van een zogeheten kindsleutel, waardoor ook jonge kinderen met dezelfde pads optimaal behandeld kunnen worden. Wordt vaak in sportinrichtingen gebruikt.
  • Philips FR3: Dit model is uiterst geschikt voor professionele gebruikers dankzij onder meer een groot lcd-kleurenscherm. Deze AED is ontworpen om snel in te zetten en is geschikt voor veeleisende omgevingen, zoals een ambulance of zware industrie. 

Philips in cijfers

  • Verdeeld door CardioService sinds 2012 
  • Ruim 2.400 units in beheer van CardioService 
  • Al ruim 35 levens gered in België. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.