Heartbeatbox, een educatief reanimatiespel voor alle leeftijden

Heartbeatbox

Het reanimatiespel, Heartbeatbox, werd ontwikkeld door de Bornemse thuisverpleger en schepen Tom Van Ranst met als doel: op spelenderwijs levensreddende technieken aanleren zodat iedereen overal een leven kan redden.

 

“Door het spel te blijven spelen en te herhalen, geraken de spelers vertrouwd met de handelingen en kunnen ze binnen de verwachtte tijd beter reageren in levensechte situaties: Niet panikeren, hulp zoeken, hartmassage geven, AED-toestel gebruiken, mensen helpen, …” – Tom Van Ranst.

 

De spelregels

Heartbeatbox moet worden gespeeld in groepsverband. Iedereen krijgt een rol: iemand speelt het slachtoffer, de andere voert de hartmassage uit, een omstander belt de hulpdiensten en iemand haalt het AED-toestel. Aan de hand van dit rollenspel geraakt iedereen vertrouwd met de handelingen.

Daarnaast bevat de box enkele essentiële attributen: een (nep)gsm-toestel, een (nep)AED-toestel en een mousse waarop de hartmassage kan geoefend worden. Kortom, elk onderdeel van een reanimatie is aanwezig.

Eén rollenspel duurt vijf minuten, dit is ook de tijd waarin een AED-schok moet worden toegediend. Hierdoor verhogen de overlevingskansen van het slachtoffer met 70%.

 

Is jouw school of sportclub op zoek naar een AED? Ontvang gratis het reanimatiespel ‘Heartbeatbox’ ter waarde van €39 bij de koop of huur van een van onze AED-pakketten.

 

AED-informatiepakket

2 reacties op “Heartbeatbox, een educatief reanimatiespel voor alle leeftijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.